Wat te doen bij letselschade?

Niemand wil er echt aan denken: letselschade. Het is vreselijk als het je overkomt en het zorgt vaak voor veel problemen zowel lichamelijk, geestelijk als financieel. Er komt in zo’n geval veel op je af en het is dus vaak noodzakelijk dat je hulp krijgt. Zeker ook om je ervan te vergewissen dat je krijgt waar je recht op hebt. Toch staan we er liever niet bij zo’n situatie stil en denken wel helemaal niet na over de hup die we daarvoor nodig zouden hebben. Toch is het handig om het volgende te weten. Voor letselschade heb je een speciale letselschade advocaat, die kan je helpen met het bepalen van waar je recht op hebt na een ongeval waarbij je letsel hebt opgelopen. Het kan zijn dat je hoofd helemaal niet staat naar alle papierwerk wat daarbij komt kijken of dat je geen zin hebt in nare confrontaties. Daarvoor is dus de letselschade advocaat. Hij neemt de zaken van je over en zal er alles aan doen om je belangen te behartigen. Maar wat doet hij precies? Dat lees je hieronder.

Wat doet de letselschade advocaat?

Voor we antwoord op deze vraag kunnen geven is het eerst belangrijk te weten wat letselschade precies is. Letselschade is alle schade die je door lichamelijke verwondingen of psychische problemen hebt opgelopen. Letselschade heeft vaak twee componenten: materiële schade en immateriële schade. Onder materiele schade kun je in dit verband verstaan: verlies van inkomsten, kosten voor zorg die niet vergoed worden, aanpassingen die je in je huis of auto moet maken of hulp die je moet inhuren. Immateriële schade zijn zaken als: verlies van levensvreugde, verlies en pijn. Dit is wat moeilijk in geld uit te drukken, maar ook hier kan een vergoeding tegenover staan. Een letselschade advocaat helpt je dan bij de volgende zaken: het verzamelen van bewijsmateriaal, het in orde maken van de aansprakelijkheidsstelling, het verzamelen van alle schadeposten en daar een berekening over maken, onderhandelen met bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij van degene die verantwoordelijk is voor het letsel en uiteindelijk het vaststellen van het smartengeld.

Vraag tijdig hulp

Niemand wil hier graag over nadenken, maar besef dus dat je altijd hulp kan krijgen als je in de situatie komt dat je letselschade hebt. Professionele, deskundige hulp van een letselschade advocaat is echt nodig omdat er vaak een wirwar aan regels is. Dus al hoop je niet in deze situatie te komen, houd deze informatie in gedachten.

Comments are closed.