Wat is het voordeel van financial lease?

De meeste mensen kunnen niet meer zonder auto. Helemaal wanneer je een bedrijf hebt en regelmatig op pad moet is het openbaar vervoer of de fiets eigenlijk geen optie. En dus zul je een auto moeten aanschaffen. Maar dat is nogal een investering en niet iedereen heeft het geld direct maar op de rekening staan. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een lening af te sluiten en hiermee de auto aan te schaffen. Maar dat kost je flink wat geld. Je kunt dan beter kiezen voor financial lease. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken aantal maanden. Is de looptijd af en heb je de slottermijn betaald? Dan is de auto helemaal van jou.

Financial lease is er ook voor startende ondernemers

Als startende ondernemer is het vaak roeien met de riemen die je hebt. Je kunt niet zomaar ergens lenen, je hebt nog geen resultaten om te tonen. En ook een auto leasen valt dan nog niet mee. Toch kun je als startende ondernemer wel kiezen voor financial lease. Je wordt dan wel gevraagd om een aanbetaling te doen en daarna betaal je gewoon het vaste bedrag per maand. Financial lease is zo direct de oplossing voor jouw vervoersprobleem. Je kunt dan pas echt beginnen met het opbouwen van je bedrijf.

Wat voor auto heb je nodig?

Lang niet iedere ondernemer heeft dezelfde wensen en eisen aan een auto. Je kunt kiezen voor financial lease en dan gaan voor een bedrijfsbusje, maar ook voor een luxe wagen. Het is maar net wat jij nodig hebt om jouw onderneming verder te helpen. Wil je liever volledig elektrisch of misschien toch hybride gaan rijden? Het kan allemaal met financial lease! Kies je voor een gebruikt exemplaar dan heb je de auto al met een paar dagen voor de deur. Wil je liever een gloednieuw exemplaar? Dan kan de levertijd flink oplopen.

Regel zelf je zaken

Je bent direct al economisch eigenaar van de auto. Dat houdt ook in dat je zelf moet zorgen voor bepaalde zaken. Denk dan aan je verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud en ook de pechhulp. Het tanken of opladen komt voor je eigen rekening en ook eventuele bekeuringen zul je zelf moeten betalen. Je kunt er, doordat je alles zelf moet regelen, wel voor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk uit bent. Kies de verzekering die jij wilt, laat het onderhoud bij je lokale garage uitvoeren en… zorg dat je geen bekeuringen krijgt!

Comments are closed.