Tuinplanten online bestellen is wel zo gemakkelijk

We weten het allemaal: je kunt niet even naar het tuincentrum en er alleen weer uitlopen met de planten die je op je lijstje hebt staan. Nee, je koopt altijd meer en je komt dan onderweg naar de kassa's ook nog allerlei leuke spullen tegen. Daar is op zich niets mis mee, maar hoe ga je alles in je auto krijgen? En dan ook nog de hele inhoud van je kofferbak weer naar je tuin zeulen? Je kunt dan beter je tuinplanten online bestellen. Je hoeft er dan zelf niet mee te lopen, je hoeft ze zelf niet te vervoeren en alles wordt netjes bij jou thuis afgeleverd.

Tuinplanten online bestellen is wel zo handig

En het is ook nog eens leuk om te doen. Je gaat online naar de website en je ziet de meest schitterende planten en bomen. Je wordt er helemaal hebberig van. Je zet allerlei planten in het winkelkarretje en je kunt dan besluiten welke je daadwerkelijk gaat bestellen. Tuinplanten online bestellen kan ook in grotere hoeveelheden. Je ziet direct of de planten die jij wilt bestellen ook daadwerkelijk op voorraad zijn. Je kunt, vanachter je computer, je tuinplanten online bestellen en er zo voor zorgen dat je tuin er de komende lente weer schitterend uit komt te zien.

Nu werken in de tuin? Is dat niet te laat in het jaar?

Dit is het moment voor tuinplanten online bestellen en deze direct in de volle grond te zetten. De tuinaarde is nu nog warm en dat zorgt ervoor dat je nieuwe planten nog de mogelijkheid hebben om goed te wortelen. Ze komen dan heel goed de winter door. En, ook een voordeel, je hoeft de planten, wanneer het regelmatig regent, niet zoveel water te geven. Al is het wel belangrijk dat je er goed naar blijft kijken. Gaan de blaadjes hangen? Dan is een plens water wel een goed idee!

Gebruik jij nog kraanwater?

Dat is eigenlijk hartstikke zonde. Het kraanwater in Nederland is dan misschien niet duur, maar het is van zeer goede kwaliteit. En dat is natuurlijk gewoon zonde. Het is dan een beter idee om een regenton in je tuin te zetten. Sluit deze aan op de afvoer van je schuur en dan komt het water er vanzelf in. Het regenwater is heel goed om te gebruiken om je planten water te geven. Je kunt het best kiezen voor een regenton met een kraantje. Zo kun je de gieter gemakkelijk vullen.

Comments are closed.