Veilig met je smartphone in de auto

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om zonder smartphone een normaal leven te leiden. Of u nu uw route plant, uw favoriete nummer afspeelt of contact houdt met uw vrienden en familie, uw smartphone is uw beste vriend geworden. Maar wanneer u onderweg bent in uw auto, kan uw telefoon een gevaarlijke afleiding vormen. In plaats van uw ogen op de weg te houden, kunt u zich concentreren op het scherm van uw telefoon. Daarom is een telefoonhouder auto zo belangrijk. 

Veiligheid voorop

Het gebruik van een telefoonhouder in uw auto is een veilige en verantwoorde keuze. Door uw telefoon op de houder te plaatsen, kunt u uw handen sneller aan het stuur brengen en uw ogen op de weg houden terwijl u uw route plant of uw favoriete nummer opzoekt. Dit minimaliseert de kans op ongevallen en zorgt ervoor dat u en andere weggebruikers veilig blijven. Een telefoonhouder in uw auto kan ook helpen bij handsfree bellen. Door uw telefoon op de houder te plaatsen, kunt u gemakkelijk gesprekken voeren zonder uw handen van het stuur te halen. Dit is niet alleen handig, maar ook veilig. Een telefoonhouder is erg gemakkelijk in gebruik. U plaatst uw telefoon op de houder voordat u vertrekt, en u kunt uw telefoon snel en gemakkelijk gebruiken zonder uw ogen van de weg te halen. Dit is vooral handig bij het gebruik van bellen, navigatie-apps of het afspelen van muziek.

Soorten telefoonhouders

Er zijn verschillende soorten telefoonhouders beschikbaar voor in de auto. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende typen:

Zuignapbevestiging – Deze houder kan op de voorruit van uw auto worden bevestigd met behulp van een zuignap. Dit type houder is gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen, maar kan soms wel wat makkelijker loskomen tijdens het rijden.

Luchtroosterbevestiging – Deze houder wordt op de luchtroosters van uw auto bevestigd. Dit type houder is gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen, maar kan uw luchtstroom een beetje blokkeren. Dit hoeft niet uit te maken als de andere roosters goed werken.

Dashboardbevestiging – Deze houder wordt op uw dashboard bevestigd met behulp van een kleefpad. Dit type houder is gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen, maar kan soms schade aan uw dashboard veroorzaken en kan los raken.

CD-spelerbevestiging – Deze houder wordt in de gleuf van uw CD-speler van de auto geplaatst. Dit type houder is veilig en stevig, maar maakt uw CD-speler op dat moment onbruikbaar. Wel kunt u uiteraard muziek blijven luisteren op uw telefoon, dus dit is een prettig ophangsysteem om te gebruiken. 

Het staat vast dat een telefoonhouder een telefoon beschermd tegen vallen en dat dit veilig is om in het verkeer te gebruiken. Overweeg daarnaast een apple hoes bestellen om er zeker van te zijn dat de telefoon heel blijft. In de telefoonhouder blijft de telefoon goed vastzitten en met een hoesje bent u er ook buiten de auto van verzekerd dat de smartphone heel blijft. 

Comments are closed.