Hoortoestel als oplossing voor gehoorverlies

Zeker bij het stijgen van de leeftijd krijgen veel mensen te maken met gehoorverlies. Het is belangrijk de huisarts te laten vaststellen wat er aan de hand is, want soms is gehoorverlies tijdelijk of is er eenvoudig iets aan te doen. Soms is een infectie de oorzaak of een prop oorsmeer. Ook een bezoek aan een festival of andere lawaaierige plek kan tijdelijk tot gehoorverlies lijden. Wanneer er sprake is van slijtage is het gehoorverlies permanent. De trilharen in het zogenoemde slakkenhuis in je oor zijn dan versleten en kunnen geluidstrillingen niet meer goed overbrengen naar je hersenen. Een hoortoestel kan dan een oplossing zijn om weer beter te kunnen horen.

Een audicien aan huis

Ook bij permanent gehoorverlies en het aanschaffen van een hoortoestel is het belangrijk om een deskundige te raadplegen. Een audicien is daar de meest aangewezen persoon voor. Wanneer je dat prettig vindt, kun je een audicien bij u aan huis laten komen. Je kunt dan overleggen en testen in een voor jou vertrouwde omgeving. Dat is prettig en je hebt geen reistijd, maar het leidt ook tot een beter resultaat. Wanneer je je hoortoestel test in een omgeving waar je je ontspannen voelt en waar je veel tijd doorbrengt, werkt dat het beste.

De audicien aan huis rijdt de hele dag van klant naar klant en heeft een groot assortiment aan meetapparatuur en hoortoestellen bij zich. Elk bezoek begint met meten en een adviesgesprek: wat is er precies aan de hand en wat zijn jouw wensen en eisen aan een hoortoestel. Dan is het tijd om een aantal modellen uit te proberen. Met al deze gegevens gaat de audicien op zoek naar het beste model voor jou. Niets staat je in de weg om een afspraak te maken, want het eerste bezoek en het adviesgesprek zijn gratis. Ook worden er geen voorrijkosten of een kilometervergoeding in rekening gebracht.

De service van een audicien aan huis

Niet alleen is het eerste bezoek helemaal gratis, ook verder verleent de audicien aan huis de nodige service. Je kunt elk model vrijblijvend proberen en er is eerst altijd sprake van een proefperiode. Bevalt het toestel, dan volgt daarna pas de rekening. Op de hoortoestellen krijg je maar liefst vijf jaar garantie. Ook is de audicien goed op de hoogte van de mogelijkheden van een vergoeding voor de kosten. Je zorgverzekering vergoedt meestal een deel van de kosten of soms zelfs alle kosten. Samen met de audicien kun je alle opties in kaart brengen en een definitieve keuze maken voor een bepaald model. 

Comments are closed.