Alles wat je wil weten over portemonnees

Sommige dingen in het leven geef je veel aandacht. Je maakt over deze onderwerpen doordachte keuzes en je wikt en weegt alles lekker mee. De voor- en nadelen, de impact van je keuze en ga zo maar door. Dit doe je omdat je denkt dat de keuze die je op het punt staat te maken een keuze is die hoogstwaarschijnlijk enige impact gaat hebben op je verdere leven. Met sommige keuzes heb je dit ook totaal niet. Je ziet iets, maakt snel een keuze en gaat dan weer lekker verder met je leven. Een portemonnee heren is voor veel mensen de snelste keuze om te kopen. Ze zien iets liggen in de winkel of online en denken ‘Oh, dat is wel prima’. Nee, dat is niet prima. Een portemonnee moet je namelijk klasse bieden, je kaartjes en centjes beschermen, bij je passen en ga zo maar door. Jij én je portemonnee verdienen meer dan slechts een keuze van een ogenblik. Daarom hebben we deze blog voor je geschreven; alles wat je wil weten over portemonnees.

Soorten portemonnees

We beginnen met zo’n beetje het makkelijkste en belangrijkste onderscheid wat je zou kunnen maken; de soorten portemonnees. Een portemonnee kan verschillende doeleinden hebben. Neem bijvoorbeeld de ‘billfold’ portemonnee. Deze stijlvolle heren portemonnee kan gebruikt worden voor briefgeld, pasjes en muntgeld. De voornaamste bestemming vindt zich toch in het briefgeld. Een speciaal vak heb je in de portemonnee over de gehele lengte waar briefgeld in kan worden gestopt en zodra je de portemonnee dichtklapt, vouwt het geld zich dubbel. Ook een creditcard houder is een veelgebruikte portemonnee. De naam zegt het al; je kunt er pasjes in bewaren. Niets meer, niets minder. Je hebt ook nog de rits portemonnee, deze is over het algemeen wat groter en hier past écht alles in.

Materialen

Ook de materialen voor je portemonnee zijn belangrijk. We hebben hierboven verschillende soorten genoemd, maar het materiaal is minstens zo belangrijk. De meeste portemonnees zijn gemaakt van leer of een alternatief hiervoor. Dit is een sterk materiaal, maar tegenwoordig zijn die alternatieven minstens zo sterk en nog diervriendelijk ook. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook plastic portemonnees en dergelijke, dit zijn vaak van die vierkante pasjeshouders waar je met een klik op het knopje een pasje uit kunt laten verschijnen. De materialen zijn belangrijk, dus kijk naar waar de portemonnee van gemaakt is en of dit voldoet aan je wensen.

Reacties zijn gesloten.