Waar moet je op letten bij zakelijk leasen?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een zakelijk lease, en dit is niet zonder reden. Het komt vaak voor dat bedrijven jaarlijks maar enkele investeringen kunnen doen, op het moment dat je ruimte vrij kunt maken in het jaarlijkse budget, dan klinkt dit als muziek in de oren. 

Als je een leaseauto wilt, moet je eerst beslissen wat voor soort auto je wilt. Daarna kun je gaan kijken naar verschillende aanbieders om te zien wat zij te bieden hebben. Als je eenmaal een aanbieder hebt gevonden die bij je past, kun je de auto gaan leasen. Vind een leasemaatschappij waarmee je een contract kan aangaan voor de duur die jij wilt. De meeste leasingcontracten duren twee tot vier jaar. Informeer altijd naar de voorwaarden van het contract en lees deze goed door voordat je ermee akkoord gaat. Het is ook handig om te weten wat de bijkomende kosten zijn, zoals verzekering, onderhoud en benzinekosten. 

Wanneer je gaat leasen, heb je de keuze uit verschillende soorten leasecontracten. Voor ondernemers is bijvoorbeeld zakelijke leasen heel aantrekkelijk. In deze blog bespreken we waarom. 

Wat is zakelijk leasen?

Op zoek naar lease.auto? Zakelijk leasen is een financiële constructie waarbij je een bedrijfsmiddel, zoals een auto of een machine, leent voor een bepaalde periode. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag, plus eventuele bijkomende kosten. Aan het einde van de looptijd geef je het geleende middel weer terug aan de leasemaatschappij.

Veel ondernemers vinden het lastig om te bepalen welke auto ze moeten kiezen: ga je voor een klein of groot model? Een personen- of bedrijfsauto? Kies je voor een diesel of benzineauto? Ga je voor een handgeschakelde of automatische versnellingsbak? Er zijn erg veel mogelijkheden beschikbaar.

Waarom zou ik kiezen voor zakelijk leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om zakelijk te gaan leasen. Zo kan het bijvoorbeeld voordelig zijn voor je bedrijfsbalans, omdat je de leasebetalingen kunt aftrekken van de belasting. Daarnaast is zakelijk leasen een goede optie voor ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden of moderniseren. Het is een flexibele manier van financieren, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. Bovendien wordt bij zakelijk leasen het risico van de waardevermindering van de leaseauto door de leasemaatschappij gedragen. Dit maakt zakelijk leasen aantrekkelijk, omdat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Genoeg voordelen om te kiezen voor een zakelijk lease. Hierdoor kun je als bedrijf blijven innoveren doordat je misschien wel andere investeringen op de planning hebt staan. 

Comments are closed.