Implantaten plaatsen is steeds meer gebruikelijk

Als tandarts heb je te maken met allerlei cliënten met allerlei klachten. Soms gaat het gewoon om een jaarlijkse of halfjaarlijkse controle. Andere keren moet een gaatje worden gevuld of moet plaque worden verwijderd. Soms zijn de klachten dusdanig dat een tand of kies niet kan worden behouden. Je zult dan, samen met je cliënt, voor een oplossing moeten zorgen. Moet de tand of kies worden getrokken? Dan moet er snel worden gehandeld om op die plek implantaten te plaatsen. Je wilt immers niet dat het hele rijtje gaat schuiven. Voorheen werd nog wel gekozen voor een brug, maar tegenwoordig zijn implantaten veel meer gebruikelijk. De implantaat prijs kan, voor je cliënt, nog wel eens te veel zijn. Koop jij je implantaten al online in? Dat kan een groot verschil maken.

Implantaten zorgen voor minder last voor je cliënt

Een los kunstgebit of een brug kan voor veel irritatie in de mond zorgen. Zo kan het kunstgebit heen en weer schuiven en zorgen voor ontstekingen in het tandvlees. Onder een brug kunnen allerlei voedselresten blijven hangen. Dat zorgt niet alleen voor irritatie maar ook voor een minder frisse mondgeur. Deze klachten voorkom je door implantaten te plaatsen. Voor de cliënt zorgen implantaten ook voor beduidend minder last. Al kan de ingreep om ze te plaatsen wel een pittige zijn.

Een goed gebit is belangrijk

Niet alleen is een goed, gezond gebit voor het uiterlijk van je cliënt, het is er ook voor de gezondheid van je cliënt. Ontstaat er een ontsteking in de mond? Dan kan deze zich, door het slijmvlies, gemakkelijk verspreiden door de rest van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Een gebroken tand of kies is niet alleen ontsierend, het is ook nog eens een flink ongemak. Je cliënt kan dan ernstig gehinderd worden in het eten en drinken.

Zorg voor goed onderhoud aan het gebit

Natuurlijk voorzie jij, als dat nodig is, je cliënten, van implantaten of vullingen. Maar voorkomen is en blijft beter dan genezen. Je kunt als tandarts een grote rol spelen in de mondgezondheid van je cliënten. Geef ze advies over hoe er geflost, gepoetst en gespoeld moet worden en voorzie ze van informatie over de beste tandpasta en tandenborstel voor iedere cliënt. Hierdoor kun je deels voorkomen dat cliënten met acute klachten bij je moeten komen. Een ongeval met tanden en kiezen zit, natuurlijk, in een klein hoekje, maar hoe sterker het gebit is, hoe minder de schade zal zijn.

Comments are closed.