Epoxy gietvloer in je garage, hoe werkt dat?

 

Gietvloeren zijn anno 2022 erg in en dat komt door de strakke afwerking en de stoere uitstraling. Toch hebben veel mensen moeite met het kopen van een gietvloer en dat is ook erg ingewikkeld. Er zijn namelijk een hoop verschillende gietvloeren waar je uit kunt kiezen en dit maakt het erg moeilijk. Een gietvloer is een gegoten vloer en wordt altijd geplaatst bovenop een dragende ondergrond. Over het algemeen kunnen gietvloeren door de hele woning heen geplaatst worden, maar ligt het echt aan de gietvloer die je neemt. Ben je van plan om een gietvloer te nemen in de garage? Dan sluit een epoxy gietvloer hier heel erg goed op aan en komt dat door de eigenschappen. Een epoxy gietvloer is namelijk heel sterk en is ook bestendig tegen eventuele vlekken. Maar waarom is het handig om een epoxy gietvloer in de garage te plaatsen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waarom een epoxy gietvloer in de garage?

Er zijn diverse redenen waarom je een gietvloer in de garage wilt aanleggen. Ten eerste bestaat een gietvloer altijd uit een sterk materiaalsoort en voor een garage is epoxyhars uitermate geschikt. Dit materiaal kent namelijk diverse voordelen en is ook altijd waterafstotend en dat is perfect voor in een garage. Een epoxy gietvloer kan zelfs chemische middelen afstoten en is ook heel erg sterk. De epoxy gietvloer kan daarom zelfs een auto dragen en niet beschadigd raken door het gewicht. Bij andere vloeren kan dit wel gebeuren en daarom is het verstandig om een epoxy gietvloer te nemen. Een van de grootste voordelen is dat een epoxy gietvloer heel weinig onderhoud nodig heeft. Het schoonmaken is heel eenvoudig en dit komt doordat de gietvloer naadloos wordt geplaatst, daarnaast hoeft de toplaag een keer in de tien jaar vervangen te worden.

Wat zijn de kosten van een epoxy gietvloer?

Veel mensen willen wel eerst de kosten weten voordat ze een epoxy gietvloer in hun garage plaatsen. De kosten kunnen natuurlijk verschillen per aanbieder, maar gemiddeld ligt het tussen de 90 en 120 euro. Dit is natuurlijk per vierkante meter en soms kan de prijs ook oplopen als eerst de ondergrond gemaakt moet worden. Voor een redelijke garage betaal je tussen de 2 en 3 duizend euro en dit kan natuurlijk nog erg verschillen per aanbieder.

 

Comments are closed.