Een goot van polyester is onderhoudsvrij

Ieder huis heeft een dakgoot nodig. Dat is om te voorkomen dat het water op het dak blijft staan of dat het water langs de ramen en de muren naar beneden loopt. Een dakgoot kopen is zo geregeld, maar voor welk materiaal kies je? Ga je voor de traditionele zinken dakgoot? Of kies je nu voor een goot van polyester? Een goot van polyester is een goot die totaal onderhoudsvrij is. Je hebt er verder geen omkijken naar. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de goot vrij blijft van bladeren en dat het water er goed uit weg kan. Een goot van polyester is ook nog eens gemakkelijker aan te brengen dan een traditionele zinken goot.

Een polyester goot is wel zo fijn

Je klanten hebben geen zin in gedoe. Jij kunt ze daarbij helpen door alles wat je doet zo goed mogelijk uit te voeren. Ook is de keuze van het materiaal belangrijk. Een zinken goot is natuurlijk mooi, maar met een koof erom zie je er toch niets meer van. De keuze voor een goot van polyester is dan ook snel gemaakt. Een zinken goot is eerder beschadigd dan een goot van polyester. Plaats je een goot van polyester? Dan hoeft alleen de ombouw maar regelmatig bekeken te worden.

Sluit de hemelwaterafvoer goed aan

We hebben allemaal wel eens een huis gezien waar de hemelwaterafvoer niet goed is aangesloten. Je ziet dat aan de plassen die bij de regenpijp ontstaan. Natuurlijk, je kunt deze plas water zien als iets natuurlijks, maar uiteindelijk is dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Het kan er zelfs voor zorgen dat het huis waterschade oploopt omdat het water naar binnen loopt. Sluit de hemelwaterafvoer goed aan op het riool en je zult merken dat je geen wateroverlast meer hebt. Je klanten zullen blij zijn met deze oplossing.

Gebruik regenwater om de tuin water te geven

Je kunt ook kiezen voor een andere oplossing. Heb je een hemelwaterafvoer aan je schuur? Dan kun je deze onderbreken door er een regenton onder te plaatsen. Je klanten kunnen dit water gebruiken om de planten in de tuin water te geven. Ze hoeven deze ton nooit te legen, en wanneer je een regenton met een kraan aanraadt, dan wordt het vullen van een gieter ook nog eens een stuk gemakkelijker. Regenwater is gratis en minstens zo goed voor de tuin als kraanwater. Het is gewoon zonde van het kraanwater om dit voor de tuin te gebruiken.

Comments are closed.