Deze mocktails kun je gemakkelijk zelf maken!

Heb je zin in een lekker en feestelijk drankje? Probeer dan één van deze mocktail-recepten! Deze mocktails zijn ontzettend makkelijk te bereiden en smaken ook nog eens erg lekker. Je kunt genieten van deze drankjes zonder dat er een druppel alcohol aan te pas komt. Lees snel verder en kies een mocktail-recept uit die jou lekker lijkt!

Deze recepten bevatten geen alcohol en zijn daarom geschikt voor mensen die hier niet van houden of nuchter willen blijven. Wees verantwoordelijk voor jezelf: voorkom alcoholproblemen zoals binge drinken, drink altijd met mate. 

Genieten van een alcoholvrije Ierse koffie

Waarschijnlijk is Ierse koffie niet het eerste waar je aan denkt bij het horen van een mocktail, maar dit alcoholvrije drankje is erg lekker! Pak voor dit recept een grote mok. Begin met het zetten van zwarte koffie. Ondertussen kun je 8 ml ahornsiroop en 75 ml aan alcoholvrije malt in de mok gieten. Voeg hier een flinke scheut zwarte koffie aan toe en meng het dan goed door elkaar. Zorg dat de siroop volledig is opgelost en voeg dan wat slagroom toe aan je drankje. Als topper kun je nog wat sinaasappelschil schaven. 

Helemaal klaar voor de zomer met een virgin watermeloen margarita

Komen er warme zomerdagen aan? Dan is de virgin watermeloen margarita het perfect drankje om in de zon te drinken. Dit recept is goed om 5 glazen te vullen. Pak een watermeloen en verwijder alle pitjes. Doe dan de meloen in de blender en mix het tot een gladde puree. Vervolgens voeg je hier het sap van een hele limoen aan toe. Doe een scheut agavesiroop erbij en zet dan blender opnieuw aan. Als alles goed is gemixt kun je het mengsel in de glazen gieten. Serveer met rood fruit. 

Maak je eigen virgin cucumber gimlet!

Voor dit recept heb je een schudbeker en een klein, rond glas nodig. Dit recept is goed voor één glaasje, dus verdubbel de ingrediënten als je met meerdere mensen bent. Pak de schudbeker erbij en giet hier 45 ml bruiswater in. Voeg hier 30 ml aan limoensap en 30 ml suikersiroop aan toe. Was de komkommer af en voeg vier dunne schijven toe aan de schudbeker. Voeg wat ijsblokjes toe aan het mengsel en schud dan alle ingrediënten goed door elkaar. Voordat je het drankje in het rondje glas giet, doe je eerst een paar blokjes ijs in het glas. Giet dan de gimlet over het ijs heen. Leg nog een laatste plakje komkommer op het drankje en geniet ervan!

 

Comments are closed.