Bedrijven in Drechtsteden

Bedrijven in Drechtsteden

Drechtsteden is een gebied in Zuid-Holland waar veel bedrijven van verschillende soorten en maten te vinden zijn. Drechtsteden, zoals het woord al doet vermoeden, is een gebied waar de meeste steden het woord Drecht in de naam zit. Denk aan Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht. Drechtsteden is een interessante plek voor veel bedrijven om een filiaal, kantoor of andere vorm van operationele locatie te vestigen. Dit komt omdat het precies tegen het randje van de randstad ligt, waardoor alles goed te bereiken is op zakelijk niveau. Ook is het financieel een stuk aantrekkelijker om hier een pand te zoeken, in plaats van in bijvoorbeeld Amsterdam. Maar wat zijn nou de bedrijven die zich hier rondom de randstad de laatste jaren aan het vestigen zijn? 

Datacenters

Je kent het wel. Gigantische datacenters die soms een doorn in het oog zijn, maar wel en groot onderdeel van de hedendaagse maatschappij. We weten het allemaal nog wel. Als je een decennia terug een iPhone kocht was een van de voornaamste dingen waar je je zorgen om moest maken de hoeveelheid geheugen opslag de telefoon had. Dit is tegenwoordig een stuk minder belangrijk omdat we tegenwoordig in de Cloud werken. Het geheugen waar jij je vroeger druk om maakte is dus nu extern, en dat in de vorm van datacenters. Dit en nog veel meer wordt hier in de vorm van data opgeslagen, maar hier zijn grote oppervlakten voor nodig. Dit is iets waar ook in Drechtsteden nog ruimte voor is, en daarom is dit iets wat je steeds vaker zult zien.

Technische en facilitaire dienstverleners

Ook dit is iets wat zich steeds vaker vanuit de randstad naar nabijgelegen gebieden begint te verplaatsen. Dit heeft te maken met de concurrentie, en de prijs van de benodigde bedrijfsruimtes. Zo vind je bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in Zwijndrecht, en een dorp verderop ook weer twee. Loodgieterijen, bouwbedrijven, vastgoedbeheerders noem maar op. Al dit soort bedrijven die toch de randstad willen blijven bedienen blijven natuurlijk opereren van een gepaste afstand, en daarom is Drechtsteden al snel een uitstekende optie. 

Magazijnen

Ook bedrijven die een relatief groot oppervlakte nodig hebben voor een magazijn komen de laatste jaren veel voor in Drechtsteden. Dit zijn bijvoorbeeld veel webshops die niet gebruik maken van een affiliate model. Ook bouwbedrijven, meubelboulevards en andere soorten bedrijven die belang hebben bij veel ruimte zijn in deze regio gevestigd, simpelweg omdat hier meer ruimte voor relatief minder geld te verkrijgen is in verhouding tot binnen de randstad. 

Comments are closed.